Afsked med februar

DSC00573

Februar var et virvar af blandede følelser og oplevelser. Februar var starten på det sidste semester på min bachelor og blev derfor i et vindsus hurtig til en kamp mod tiden – da jeg lige pludselig skulle forholde mig kritisk til hvad jeg ville skrive bacheloropgave om. Men det var ligeledes måneden for min længe ventede og frygtede reeksamen, som jeg selvom jeg var overbevist om at jeg ville dumpe – alligevel bestod. Selvom starten af måneden var hyggelig, men travlt, så var det alligevel de sidste  14 dage der tog helt tog pusten fra mig. Da jeg lige pludselig stod og skulle forberede en fremlæggelse, til 6-timers skriftlig eksamen, jobsamtaler samt en skriftlig aflevering. Selvom måneden har været travl, så har jeg alligevel formået at nå at læse 8 bøger – hvilket jeg er meget overrasket over. Bøgerne har hovedsageligt bestået af moderne klassikere i form af en enkel tegneseriesamling, en bog om bogmennesker og kærligheden til bøger, lidt Daphne du Maurier samt de tre første bøger i Anne fra Grønnebakken-serien. Sidste års læsning af L. L. Montgomerys elskede Emily-serie, står stadig i min klareste erindring og med det i mente, har jeg derfor dedikeret dette år til læsningen af hendes Anne fra Grønnebakken-serie, som jeg i februar allerede har læst 3 af. Som belønning for al travlheden omkring min eksamen og jobtilbuddet, så nåede jeg endvidere at tilbringe en hyggelig og sjov nat i selskab med Oscar-uddelingen sammen med min kæreste. Jeg var desuden til bogudsalg i Bog&Idé samt på biblioteket, hvor jeg her berigede min bogsamling med 3 bøger – der alle har stået på min ønskeseddel længe.

  • I februar tilføjede jeg: 12 bøger til min bogsamling, hvoraf de 2 af dem var til studiet i form af en e-bog og en tegneserie.
  • I februar læste jeg: 8 bøger, hvoraf den korteste var “Endgame” på 60 sider og den længste var “Læserne i Broken Wheel anbefaler” på 396 sider
  • Februars største læseoplevelse: da februar måneds bøger næsten kun har bestået af gode og mindeværdige læseoplevelser er det svært at fremhæve en enkel, der skiller sig ud. Men ikke desto mindre, så formåede Art Spiegelman’s “Maus” alligevel at overaske mig mere end de øvrige bøger. Det er på én gang en ikke mindre end en fantastisk fortælling om Art Spiegelman’s egen fars oplevelser under 2. verdenskrig med Holocaust og ikke mindst Auschwitz. En fantastisk detalje ved denne tegneserie er, at personer ikke er skildret som mennesker men i stedet som dyr – hvilket jeg virkelig synes tilføjer noget helt særligt til fortællingen.
  • Februars mest skuffende læseoplevelse: som månedens ene bog til studiet, var “Endgame” en dybt forvirret og intetsigende læseoplevelse, der hverken formåede at fange mig eller gøre noget som helst indtryk på mig. På trods af stykkets blot 60 sider, så tog det mig alligevel lidt lang tid at komme igennem den
  • På marts måneds læseliste står der: På nuværende tidspunkt ved jeg ikke hvad jeg vil læse, men af bøger til studiet, kan jeg nævne “Vejen” af Cormac McCarthy, “I Love Dick” af Chris Kraus og “Elskede” af Toni Morison.

Selvom jeg starter job i uge 10, så håber jeg alligevel at måneden ikke bliver ligeså turbulent som denne har været. Jeg har i marts planlagt at påbegynde skrivningen på mit bachelorprojekt og en stor del af min fritid vil nok blive brugt med dette. Men jeg regner desuden med at få læst nogle bøger – hvor mange og hvilke ved jeg dog ikke endnu.

DSC00620DSC00630

Hvad med jer? Hvad har I læst og oplevet i februar måned? Hvad står på jeres læse-liste for marts måned?

Reklamer

2 thoughts on “Afsked med februar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s